Fysik

Korrekt? Resistorer

28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Vil De være venlig og rette min opgave.

Du skal læse nedtående opgaver for forkellige resistorer:

a. U = 7,5 mV, I 0,25 mA (Beregn R)

R =  U* I
    = 7,5 mV * 0,25 mA = 1,875 Ohm

b. R= 15 kOhm, U = 30 V (Beregn I) 

I = U/R
  = 30 V / 15 kOhm = 2 A

c. R = 25 Ohm , I 0,38mA (Beregn U)
 
U = R * I
        = 25 Ohm * 0,38mA = 9,5 A
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal have styr på enhederne!!!


Svar #2
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

jeg prøver og kigge på det igen.. vil du være sød og tjekke om det er rigtigt ?


Svar #3
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Og er det den rigtige formel jeg bruger???? Jeg har desværre meget svært med fysik!


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Kun b) har korrekt enhed.

Formlen i a) er forkert.


Svar #5
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

ser det godt ud nu ?


Svar #6
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Nu bliver jeg forvirret..hvad er forkert i min opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Enhed korrekt i a). Enhed forkert i c). Formel forkert i a).


Svar #8
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Jeg beklager mine dumme spørgsmål. Som sagt er jeg ikke vild god til fysik.

a. U = 7,5 mV, I 0,25 mA (Beregn R)

R = U/I
= 7,5 mV / 0,25 mA = 30 Ohm
 

sådan?


Svar #9
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Det vil sige:

a. Både formel og enhed er forkerte i a, dvs hele opgaven er forkert.
b. b er helt rigtig????
c. Enheden er forkert

ER DET RIGTIGT?
 


Svar #10
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

er du der?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2009 af ansy (Slettet)

Du skal anvende følgende formler:

e-formel.dk

Så burde det være til at forstå :) Og husk at du skal have styr på om det er kilo ohm eller milivolt osv. :)


Svar #12
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

mange tak!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2009 af ansy (Slettet)

no prob :-)


Skriv et svar til: Korrekt? Resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.