Matematik

Euklids algoritme (opgave)

19. december 2004 af MiwKat (Slettet)
Opgaven lyder
(først kridter jeg lige banen op)

Algoritme betyder i denne sammenhang en samling instruktioner der trin for trin beskriver hvilke operationer der skal udføres for at løse en matematisk opgave.

Ved største fælles divisor for to hele tal a og b (a og b ≠ 0) forstår vi det største hele tal, der går op i både a og b, dette betegnes sfd(a,b). Dette kan sammenfattes i følgende divisionsligning, for division af a med b, hvor q = kvotienten og r = resten.
a = b * q + r

Hvis sfd(a,b) = 1, har a og b ikke nogen fælles faktorer og er derfor indbyrdes primiske.

Hvis a og b er to tal, kaldes ethvert tal t af formen: t = h*a + k*b for en linearkombination af a og b.
For dette gælder følgende sammenhæng med Euklids algortime : sfd(a,b) = h*a + k*b

Jeg skal nu bevise at to på hinanden følgende fibonaccital fn og fn+1 er indbyrdes primiske, altså sfd=1

Dette skal jeg gøre ved hjælp af følgende sætning for leddene i fibonaccifølgen:
f(n+1)^2 = fn*f(n+2)+ (-1)^n


Jeg er bare virkelig lost...!!..
Alle med mulige ideer til løsning, vil være engle:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2004 af hamma (Slettet)

brug induktionsbevis på det

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2005 af samt12 (Slettet)

Nu sidder jeg så med samme problem... Fandt du nogensinde løsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2005 af samt12 (Slettet)

Eller er der andre, der kan bevise, at to på hinanden følgende fibonaccital er indbyrdes primiske?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2005 af samt12 (Slettet)

Idet spørgsmålet før har været oppe herinde, må der næsten være nogen, der kan svaret. Jeg har virkelig brug for hjælp!

Svar #5
17. december 2005 af MiwKat (Slettet)

harj... Jeg har lavet denne opgave fuldt ud, kan lige lægge den ud til jer:) ...det blir lige en af dagene...

God skrive lyst!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2005 af samt12 (Slettet)

tusind tuisnd tak!

Skriv et svar til: Euklids algoritme (opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.