Fysik

Kan De hjælpe (Strøm).

28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

Vil De være søde at rette min opgave:

Du skal læse nedtående opgaver for forkellige resistorer:

a. U = 7,5 mV, I 0,25 mA (Beregn R)

R = U/ I
= 7,5 mV / 0,25 mA = 30 A

b. R= 15 kOhm, U = 30 V (Beregn I)

I = U/R
= 30 V / 15 kOhm = 2 A

c. R = 25 Ohm , I 0,38mA (Beregn U)

U = R * I
= 25 Ohm * 0,38mA = 9,5 A


Ser opgaven korrekt ud ? Det vil glæde mig om De kan hjælpe mig.
 


Svar #1
28. august 2009 af jensensensstolll (Slettet)

jeg har fået hjælp. ellers tak!


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2009 af ansy (Slettet)

Jeg har lige svaret på dit andet indlæg :-)

Kan skrive det her igen. Formlerne du skal anvende findes her:

e-formel.dk

Her kan du også se hvad enhederne er. For fx så er enheden for en modstand (R) ikke A (Ampere), men derimod Ohm.

Enheden i opgave B er rigtig nok eftersom at Strømmens symbol er A (Ampere), dog er enheden forkert i opgave C. Her skal du finde spændingen (også kaldet spændingsforskellen over modstanden), og denne har enheden Volt (V).

Prøv løs igen, så skal jeg nok svare :)


Skriv et svar til: Kan De hjælpe (Strøm).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.