Matematik

hjælp det haster virkeligt meget.

30. august 2009 af lahme (Slettet)

a) 4(2x-1) - 5x = 2 + x
b) 3(3x+5) - (5x-4) = 23
c) 4( x +2) = 2(x+4)

jeg har lige brug for lidt fra jer!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af NejTilSvampe

 start med at gange parenterserne ud

a) 8x-4 - 5x = 2 +x

så kan du lægge "x'erne" sammen.

(8-5-1)x -4 = 2

2x = 2 +4

x= 6/2 = 3


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.