Matematik

Opgaver, jeg ikke forstår. :O

30. august 2009 af MenneskeSpiseren (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej... disse lektier for til i morgen, så det haster lidt.

Her er opgaverne:

FØRSTE OPGAVE

'Nielsen skal male en stue som er 5 m lang, 4,6 m bred og 3 m høj.

Hvor mange m2 væg skal han ialt male, når døre og vinduer tilsammen er 6,2 m2?

Beregn loftets arial.'

- Er det bare længde x bredde - dørene og vinduerne? Altså 5 x 4,6 - 6,2`For at få hvor meget væg han skal male.

På loftets arial er jeg fuldkommen lost.

ANDEN OPGAVE

'Reducér udtrykket: 7(2a + 4b) + 2(5a - 2b).

Find derefter værdien af udtrykket, når a = 6 og b = 3,5.'

- Jeg fandt aldrig rigtig ud af, hvordan man regnede disse opgaver. Og forstår ikke helt mine egne notater.

TREDJE OPGAVE

Bare nogle små spørgsmål.

- Er middeltal det samme som gennemsnit?

- Et typetal, er det bare hvilket der er flest af? Dvs, hvis man nu har (2, 6, 2, 7, 2), så ville 2 være typetallet?

I må meget gerne fortælle mig p-r-æ-c-i-s-t hvordan, jeg skal regne dem. Forestil jer, jeg er retarderet.

Jeg kommer nok med flere spørgsmål senere, men dettte må være det for nu.

På forhånd tak for hjælpen. :D

/Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

1)

der er fire vægge der skal males.

beregn arealet af hver væg (de er lige store to og to) og træk vinduer og døre fra

areal=længde *højde gælder for både væggene og for loftet er det længde * bredde

2)

7(2a + 4b) + 2(5a - 2b)

gang begge led i den første parentes med 7 og leddene i anden parentes med 2

nu kan du fjerne parenteserne og tælle a-er og b-er sammen hver for sig

indsæt a = 6 og b = 3,5 i resultatet.

Husk at  2c betyder at der stør gange mellem 2 og c

hvis c er 7 bliver 2c=2*7 = 14

Håber det kan hjælpe dig

TREDJE OPGAVE

- Er middeltal det samme som gennemsnit?   Ja

- Et typetal, er det bare hvilket der er flest af? Dvs, hvis man nu har (2, 6, 2, 7, 2), så ville 2 være typetallet? Ja

I må meget gerne fortælle mig p-r-æ-c-i-s-t hvordan, jeg skal regne dem. Forestil jer, jeg er retarderet.

Retarderet? nej, så galt står det næppe til.

Du har fået lidt hjælp, så du forhåbentlig ksan komme videre.

Har du brug for mere hjælp, spørger du bare igen, evt med en direkte mail


Svar #2
30. august 2009 af MenneskeSpiseren (Slettet)

 Tusind tak for svaret. Føler jeg forstår lidt af det nu.

I den første, er svarene så 23,8 (kvadratmeter væg, der skal males/5 x 3 x 2 - 6,2) og 23 (loftets arial/ 5 x 4,6)?

I den anden, bliver det første så 14a + 28b + 10a - 4b ? Forstod ikke lige det med at tælle a'er og b'er sammen.

Og det andet bliver 84 + 98 + 60 - 14 ?

Mange tak. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af YamiRisa (Slettet)

 Hey!

Opgaven med 7(2a + 4b) + 2(5a - 2b) og forklaringen forstår jeg ikke helt, kan i forklare mig det bedre?? Helst inden i morgen, jeg vil nemlig gerne være færdig inden mandag...


Skriv et svar til: Opgaver, jeg ikke forstår. :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.