Matematik

Vektor regning!!!?

31. august 2009 af tinejens (Slettet)

Jeg har fået stillet opgaven:

VektorA = [3;-1] og vektorB = [1;5]

VektorC er givet ved:
vektorC = vektorA + t * vektorB

Bestem t således at vektorA er vinkelret på vektorC...

Hvordan gør jeg???


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af peter lind

a·c=a·(a+tb)=0


Svar #2
31. august 2009 af tinejens (Slettet)

Hvorfor skal jeg gange det hele med a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af peter lind

vektor a og vektor c står vinkelret på hinanden netop når deres skalarprodukt er 0


Svar #4
31. august 2009 af tinejens (Slettet)

Okay, tak!

Men ved ikke om du har regnet det ud, men når jeg skriver det ind i TI-interactive skriver den "EVAL ERROR: Dimension"..  


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2009 af peter lind

Jeg har ikke Ti-interactive men den kan ikke sandsynligvis ikke regne skalarproduktet mellem 2 vektorer ud. Du er nød til at bruge håndkraft. Det burde heller ikke være særligt svært.


Svar #6
31. august 2009 af tinejens (Slettet)

Okay, prøver jeg :)
Men tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2009 af mathon

Define a = [3,-1]   
Define b = [1,5]
Define c = a+t*b

solve(dotP(a,c)=0,t)


Svar #8
31. august 2009 af tinejens (Slettet)

uh uh, nu bliver det ikke bedre, præcis det jeg søgte! :D

TAK!


Skriv et svar til: Vektor regning!!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.