Matematik

beskriv punktmængde

31. august 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej ;-) jeg har fået stillet nogle opgaver, jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal tackle:

a) beskriv den punktmængde, der har ligning (x - 6)2 + (y + 7)2 = 16

b) beskriv den punktmængde, der har ligning x2 -2x+ y2 + 4y - 95 = 0

Håber nogen kan hjælpe :-) og evt forklare med ord også, da jeg ikke engang er sikker på, hvad der menes med punktmængde.


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2009 af mathon

a)
(x-6)2 + (y-(-7))2 = 42

mængden af punkter P(x,y) for hvilke det gælder, at de ligger i afstanden 4 fra punktet C(6,-7)
også kaldt
cirklen med centrum C(6,-7) og radius 4

............

b)
alment
x2 + y2 + 2ax + 2by + c = 0
er ligningen for cirklen
med centrum C(-a,-b) og radius r = √(a2+b2-c)


Svar #2
31. august 2009 af etplaura (Slettet)

#1: Tak for dit svar! :-)

Så f.eks. i a), der er punktmængden "mængden af punkter" der ligger inden for radiussen, som er 4?

Må jeg desuden spørge, hvordan du finder frem til omskrivningen (y-(-7))2 = 42...? Altså hvilken regel har du brugt?


Skriv et svar til: beskriv punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.