Kemi

parabel.. bestemme c

31. august 2009 af mm :) (Slettet)

Der er givet en parabel med ligningen:

y= -x^2 - 2x+ c

hvor c er en konstant, og en linje i ligningen:

y= x-3

a. bestem c, så parabel og linke har ét skæringspunkt

b. for hvilke værdier af c er der to skæringspunkter?

c. for hvilke værdier af c er der ingen skæringspunkter?

ved a'eren har jeg en ide om at jeg skal sætte de to ligninger lig med hinanden og isolere x'et?

nogen der kan hjælpe mig med opgave b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af Isomorphician

...sætte de to ligninger lig med hinanden...

Korrekt. Og kig så da på diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2009 af mathon

som giver

-x2 - 2x + c = x - 3

-x2 - 3x + (c+3) = 0

d = (-3)2 - 4(-1)(c+3)


Skriv et svar til: parabel.. bestemme c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.