Matematik

LIGNING/GÅDE - matematik!!!

01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

Hej, jeg vil høre om der er nogen, der kan hjælpe mig med at opstille en ligning, og løse den?:

Carsten er x år, hans mor Annie er 7 gange så gammel, og Carstens søster Beate er dobbelt så gammel som Carsten. Da Beate blev født var Annie 30 år gammel.

Hvor gamle er Carsten, Beate og Annie? Hvordan løser man det? Hvordan ser ligningen ud?

På forhånd tak!!!! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

Carsten:    x
Annie:      7x
Beate:      2x
 

Beate blev født for 2x år siden
da
var Annie 2x år yngre dvs (7x-2x) = 30

7x-2x = 30
5x = 30
x = 6

hvoraf
Carsten:   6
Annie:      42
Beate:     12
 


Svar #2
01. september 2009 af MariaSoe (Slettet)

Genialt. Mange tak for det!!! :-)


Skriv et svar til: LIGNING/GÅDE - matematik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.