Matematik

Bestem arealet af en punktmængde

02. september 2009 af KittyMisLilly (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = ex-4x

I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde der har et areal.

Bestem arealet af denne punktmængde..?

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) tegn grafen op, 2) bestem f(0), 3) integrer


Svar #2
02. september 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Når jeg tegner den op kan jeg tegne 2 forskellige afghængig af hvordan jeg skriver den ind på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal koncentrere dig om 4. kvadrant, lad mig se din tegning! Har du ikke et andet program end det på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af mathon

CAS-beregn skæringerne med x-aksen a og b, hvor a<b (a og b er begge større end 0)

A = -abf(x)dx = baf(x)dx               da området ligger i 4. kvadrant og abf(x)dx dermed er negativt


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af mathon

Define f(x) = e^x-4x

solve(f(x)=0,x)      a og b beregnes


Skriv et svar til: Bestem arealet af en punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.