Matematik

Bestem differentialkvotienten?

02. september 2009 af 1990anja (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg sidder med tre funktioner jeg skal differentiere, og kan simpelthen ikke huske hvordan jeg gør.
Er der et klogt hoved tilstede i aften som lige kan hjælpe med at forklare mig dette?

Stykkerne er:
F(x)=2x*e^x

F(x)=e^sin(x)

F(x)=ln(1+x^2)

Håber der er nogle der har tid til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den første skal du bruge reglen om at differentiere et produkt (u*v)' = u'v +uv'. I den næste bruger du reglen om en sammensat funktion f(g(x))' = f'(g(x)*g'(x). I den 3. bruger du ln(u(x))', hvor u = u(x), altså også en sammensat funktion. Du skal læse om det, før du begynder på opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

F '(x) = (2x)' * ex + 2x * (ex)'


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.