Matematik

integration

02. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫X/X2+4 dx Jeg er blevet oplyst at t= X2+4. Ud fra det har jeg fundet frem frem til at dx: 1/2X dt.

Det er herfra at jeg har problemmer med at se hvad jeg skal gøre.

Det er noget med at jeg nu skal sætte t ind alle de steder hvor der står X2+4?

Så får jeg: ∫X/t dx

Men var det ikke meningen at jeg skulle af med alle mine X for at kunne intergrere?

Jeg har jo et X tilbage.

Hvordan kommer jeg af med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

brug
x*dx = ½dt


Svar #2
02. september 2009 af Rina68 (Slettet)

det vil sige at ∫X/t dx er det samme som ½dt *t ?

og så vil resultatet blive ½dt * X2+4

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

du skal substituere
men
har kun gjort det halvt

∫X/t dx = ∫1/t xdx ...........


Svar #4
02. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Tror jeg er lidt langsom her. Det vil sige at:
∫1/t xdx= 1/(X2+4)( x) dt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af kieslich (Slettet)

t = x2 +4      dt/dx  = 2x    <=>   x dx = ½ dt

∫x/(x+4) dx = ∫ 1/(x+4) x dx  = ∫  1/t  ½ dt        substituere alle steder.

= ½ ∫ 1/t dt  = ½*ln(t)  =  ½* ln(x2+4)         tilbage til x'ere


Svar #6
02. september 2009 af Rina68 (Slettet)

∫x/(x+4) dx

Skal det ikke være ∫x/(x2+4) dx

Eller hvor blev min x2 af?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2009 af kieslich (Slettet)

#5 rettet

t = x2 +4      dt/dx  = 2x    <=>   x dx = ½ dt

∫x/(x2+4) dx = ∫ 1/(x2+4) x dx  = ∫  1/t  ½ dt        substituere alle steder.

= ½ ∫ 1/t dt  = ½*ln(t)  =  ½* ln(x2+4)         tilbage til x'ere


Svar #8
02. september 2009 af Rina68 (Slettet)

TAK. :)

Men hvor er det her bare svært at forstå


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.