Matematik

Reducer udtrykket matematik 1.g NEM opgave

02. september 2009 af Jooks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reducerer jeg dette udtryk? - Jeg vil rigtig gerne have en forklaring på, hvordan man gør?

3xy (x+1) - 0.5 (6x+2)

Hvordan laver jeg denne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

Du ganger ind i parenteserne:

I den første:

3xy(x + 1) = 3*x*y*x + 3*x*y*1 = 3x*x*y + 3*x*y = 3x2y + 3xy

Samme procedure i den anden parentes...


Svar #2
02. september 2009 af Jooks (Slettet)

3xy(x + 1) = 3*x*y*x + 3*x*y*1 = 3x*x*y + 3*x*y = 3x2y + 3xy

dvs.

- 0.5 (6x+2) = -3x - 1

Det blir altså: 3x2y + 3xy - 3x - 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket matematik 1.g NEM opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.