Matematik

Lineær funktion f(x) Hjælp !

03. september 2009 af Px (Slettet)

Om en limeær funktion f(x) oplyses , at grafen går gennem punkterne p (-2,11) og q(3,2) bestem en firskrift for f(x)

Hjælp mig kan ikke finde ud af at regne den ud !


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

Δy/Δx = a
i
y = ax + b


Svar #2
03. september 2009 af Px (Slettet)

Tak du kan vel ikke give mig et EX på hvordan man gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

Δy/Δx = (2-11)/(3-(-2)) = a


Svar #4
03. september 2009 af Px (Slettet)

Det giver et vildt underligt tal :S


Svar #5
03. september 2009 af Px (Slettet)

Det vil være super vis jeg kunne du vise mig hvordan du gjorde


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2009 af mathon

(2-11)/(3-(-2)) = (-9/5) =  -1,8


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det giver -9/5. Er det et vildt underligt tal, eller?
Nu sætter du bare tallet ind som a i #2 ligning som Mathon skrev, og isolerer b, og så er den der.


Svar #8
03. september 2009 af Px (Slettet)

B = y1-ax1 = 11-(1,8)*(-2) = er det rigtigt det jeg fortager mig nu


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2009 af mathon

b = y1 - ax1 = 11 - (-1,8)*(-2)


Skriv et svar til: Lineær funktion f(x) Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.