Matematik

Reducer følgende udtryk?

04. september 2009 af Jooks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lige startet på gym, og har været fraværende grundene h1n1 i 3 uger nu!.. Så har fået hjemmeopgaver for af læreren. Jeg vil derfor meget gerne have lidt hjælp og forklaring til følgende:

Jeg vil blive rigtig glad, hvis jeg bare kunne få hjælp - og muligvis en forklaring omkring, hvordan man løser sådan opgaver?..

a)

3(x-3x) * 6x * (-1)

b)

3xy(x+1) - 0,5(6xy + 2)

c)

3x - (6x + 2)2+4(0,5x + 0,5)

d)

2x(3x + 4y + 2) - (x-2)(6x + 8y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726862


Svar #2
04. september 2009 af Jooks (Slettet)

Ja, jeg ved godt - at jeg har fået hjælp til den ene. Men nu er jeg kommet i tvivl om fremgangsmåden, fordi at nogle siger at man skal tage det dobbelte produkt?.. af et eller andet?..  - det gælder specielt opg. d!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af Isomorphician

Det dobbelte produkt vedrører så vidt jeg kan se kun opgave c.

(6x + 2)2 = (6x + 2)(6x +2) = 6x(6x + 2) + 2(6x + 2) = 36x2 + 12x + 12x + 4 = 36x2 + 24x + 4

Hvor:

36x2: "første led i anden"

4: "andet led i anden"

24x: "det dobbelte produkt"


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.