Matematik

løsning af 3. grads ligninger

04. september 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

hvordan løses denne ligning, når man sætter den lig med 0:

f(x) = x^3-4x

på forhånd taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nulreglen.


Svar #2
04. september 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

altså, sådan her:

x^3=0 eller -4x=0

så x = 0 eller x =4


Svar #3
04. september 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nååååhh.. hov min fejl.. har løst den ..

og taak


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2009 af mathon

kunne skrives

f(x) = x3- 4x = x(x2 - 22) = x(x+2)(x-2)


Skriv et svar til: løsning af 3. grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.