Matematik

Udregning

05. september 2009 af birisi (Slettet)

hvordan skal flg regnes ud i hånden ?

0=2x2-5x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af mathon

2x2 - 5x - 3 = 0

a = 2
b = (-5)
c = (-3)

d = b2 - 4ac = (-5)2 - 4·2·(-3) = 25 + 24 = 49 = 72

√(d) = √(72) = 7

x = (-b ± √(d))/(2a) ............


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Så skal man kende sine formler: ax2 + bx + c = 0.

1. Find diskriminanten d = b2 - 4ac

2. Find rødderne  x = (-b±√(d))/2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af Isomorphician

Med den kendte løsningsformel for andengradsligninger:

x = (-b ± √(d))/(2a)


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.