Kemi

beregn pH

05. september 2009 af alex`en (Slettet)

 beregn pH i følgende opløsninger:

1) en blanding af 50 mL vand og en dråbe (1/20 mL) 0,10 M saltsyre

2) en blanding af 50 mL 0,10 M saltsyre og en dråbe vand

håber der er nogen der kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Omregn koncentrationen af saltsyre til den nye samlede opløsning og brug stærk-syre-formlen = pH = -log(Cs) hvor Cs er den formelle koncentration du kommer frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

1)

n(HCl) = V·c = (5,0·10-5 L)·(10-1 mol/L) = 5,0·10-6 mol

HCl (aq)  +  H2O (l)  →   H3O+ (aq)  +  Cl- (aq)      hvorfor

n(H3O+ (aq)) = 5,0·10-6 mol

c ...............

pH ..............

....................

2)
n(HCl) = (5,0·10-2 L)·(10-1 mol/L) = 5,0·10-3 mol

n(H3O+ (aq)) = 5,0·10-3 mol

c .....................

pH ..................


Svar #3
06. september 2009 af alex`en (Slettet)

 tak!


Skriv et svar til: beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.