Matematik

Hjælp til ligning

06. september 2009 af lucaluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har siddet og rodet rundt med den samme ligning siden i går og har stadig ikke løst den:-(

3(-x-1)=12

Facit er x=-5

Jeg er kommet frem til 5 på alle mulige leder og kanter, men hvordan bliver det -5 og hvorfor?

Håber nogen kan hjælpe:-)

Mvh Christina


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Gang parentesen ud, så får du -3x-3=12, læg tre til på begge sider af ligningen, så står der -3x=15, og til sidst del med -3 på begge sider af ligningen, så bliver resultatet -x=5 eller x = -5. Det er reglerne omkring det, du skal repetere - grundigt.


Svar #2
06. september 2009 af lucaluca (Slettet)

TUSIND TAK:-)

Jeg har simpelthen så svært ved det, er ved at gå op i limningen over det.

Har regnet det ud på 20 forskellige måder tror jeg, men ikke på den du lige er kommet med:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her er de regler, du skal kunne udenad. Forsøg at forstå dem, uden forståelsen kommer du ikke videre.

1) Du kan lægge det samme tal til på begge sider af en ligning (positivt eller negativt)

2) Du kan gange (og dele) med det samme tal på begge sider af en ligning.

3) Du kan ikke dele med 0, det er ikke defineret (hvorfor tror du)?

4) I en ligning med x, gælder det om at isoleret den på den ene side af ligningen, man plejer at vælge den ventre side, men det er underordnet.

Og så 1 er neutralt element ved multiplikation og 0 er neutralt element ved addition.


Svar #4
06. september 2009 af lucaluca (Slettet)

Okay, tusind tak skal du have. Det har været en stor hjælp.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.