Matematik

Ligning med 2 ubekendte

06. september 2009 af pixietoth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, alle jer derude!

Er der nogen her der kan guide mig igennem til hvordan denne ligning med 2 ubekendte skal løses? gerne trin for trin.

- x + 3y = 7

  2x + y = 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

isoler y i den sidste ligning og sæt resultatet ind i den første.


Svar #2
06. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Det er det jeg ikke helt præcist ved hvordan jeg skal bære mig at med at gøre, derfor skrev jeg om der var nogen der kune guide mig igennem denne ligning trin for trin så jeg ved hvordan jeg ska isolere y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

Du lærer altså mest, hvis du laver så meget som mulig selv. Hvis jeg løser den for dig går det bare ind gennem det ene øje og ud af det andet. Jeg vil derfor kun fortælle dig hvordan du kommer videre.  Adder -2x  på begge sider af den anden ligning.


Svar #4
06. september 2009 af pixietoth (Slettet)

Jeg har lavet den, både forfra og bagfra og et eller andet må jeg gøre forkert for mit facit er galt. Her er hvad jeg har lavet...

- x + 3y = 7

  2x + y = 7

- 2x + 6y = 12

  2x + y = 7

        7y = 7

 2x + 1 = 7

       2x = 8

         x = 4

Et eller sted har jeg bøffet i den, men hvor er det at den går galt henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af peter lind

Tredje linje højre side  2*7 = 14 ikke 12 

5. linje. Højre side = 7+14

næstsidste linje højre side 7-1 ikke 8 (hvis den foregående linje havde været rigtig.)


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.