Matematik

ligninger med 2 ubekendt

06. september 2009 af LMathiasen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej hvordan beregner jeg disse to ligninger - jeg er helt tabt

a) 3x - 4y =5    v    x - 2y = 3

b) 4x + y = 6    v    12x - 5y = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler x eller y i den ene og indsæt herefter i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af peter lind

a) Isoler x i den anden ligning og sæt resultatet ind i den første ligning.

b) isoler y i den første ligning og sæt ind i den anden ligning.

En mulighed er også lige store koefficienters metode, hvis du kender den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af kimor (Slettet)

... eller determinantmetoden :)


Skriv et svar til: ligninger med 2 ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.