Fysik

Bestemelse af varmekapicitet. HASTER!!!!!!

06. september 2009 af bobby333 (Slettet) - Niveau: A-niveau

forsøg med hårtørrer:
Når effekten er 1,20 kW, opvarmes luften ved passagen af varmelegemet fra 20C til 104C.
a) hvilken værdi for lufts specifikke varmekapicitet giver eksperimentet?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

du skal oplyse mængden af passerende luft pr. sek

P = (m/t)*c*ΔT

(m/t) skal også kendes


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2009 af mathon

efter oplysning om

luftens fart er 166,26 m/s
og
tværsnitsarealet er 11,9cm2
haves:

volumen pr tid: (166,26 m/s)*(11,9*10-4 m2) = 0,197849 m3/s

atm lufts massefylde ved 20°C er ca. 1,293 kg/m3

masse pr tid: (0,197849 m3/s)*(1,293 kg/m3) = 0,255819 kg/s

P = (m/t)*c*ΔT

1,20 kJ/s = (0,255819 kg/s)*c*((104-20) K) = 21,4888 kg·K/s*c

c = (1,20 kJ/s)/(21,4888 kg·K/s) = 0,055843 kJ/(kg*K)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2010 af destijl (Slettet)

 den der hastighed på luften gennem hårtørren er jo over orkan-fart, er du klar over det?


Skriv et svar til: Bestemelse af varmekapicitet. HASTER!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.