Matematik

Ligninger

07. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

Størrelsen af en torus er bestemt af de to radier, r og R, hvor r ≤ R

Volumet V af en "torus" er givet ved formlen: V = 2π2 * R * r2

a) Vi vil se på en torus, hvor R = 3r. Bestem de to radier, når V = 20.

b) - ll - hvor R = r. Bestem den fælles værdi for de to radier, når V = 20.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af Exupery (Slettet)

V=2pi^2*R*r^2

Vi ved, at: R=3r og V=20. Vi indsætter:

20=2pi^2*3r*r^2

Hvilket er en tredjegradsligning, så herfra kan du bare solve den.

Prøv selv resten.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.