Matematik

Løs ligninger

08. september 2009 af Blackheart00 (Slettet)

1) Hvordan løser man ligningerne:

A) -3x + 9 = 2x - 11

B) 6- 4 (x - 3) = 2 + 7 ( x - 4)

2) ligningen for linjen gennem punkterne:

a) ( x1, y1) = (2.7) og (x2, y2) = (-1,16)

b) A( -384,700) og B(200, -304)

Håber i kan hælpe, og på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Matther (Slettet)

1A.. -3x+9=2x-11 <=> 9=5x-11 <=> 20=5x x=4

1B 6-4(x-3)=2+7(x-4) <=> 6-4x+12=2+7x-28 <=> -4x+18=7x-26 <=> 44=11x <=> x=4 

I opgave 2: Er der tale om linæer linje?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af MN-P (Slettet)

2) ( x1, y1) = (2.7) og (x2, y2) = (-1,16)

liniens ligning er y=ax+b

indsæt punkterne koordinater

7=a*2+b

16=a*(-1)+b            træk ligningerne fra hinanden

9=-3a                         dividerer med -3

a=-3                          indsætter a i den første ligning

7=-3*2+b                  lægger 6 til på begge sider

13=b                       indsætter a og b i udtrykket for ligningen

y=-3x+13

Prøv selv at lave den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af hamdan83 (Slettet)

2x-3=x+5 hjælp løs


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af Walras

#3 Træk x fra på begge sider af lighedstegnet. Læg da 3 til på begge sider af lighedstegnet. Da får du, at x=8.


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.