Fysik

skråt kast

08. september 2009 af lallenalle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey

har virkelig svært ved denne opg. håber nogle vil hjælpe. Kan ikke komme igang  

En bold kastes fra en spiller til en anden spiller, som befinder sig i afstanden L.
Bolden kastes og gribes i samme højde. Bolden kastes sådan, at modtageren griber
bolden med den lavest mulige fart.
a) Hvilken fart har bolden, umiddelbart før den gribes? I hvilken vinkel skal
bolden kastes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af MN-P (Slettet)

h (hastighed) opdeles i en vandret og en lodrethastighed

v = vinkelen

hv=h*cosv

hl=h*sinv

hl=g*t

t=hl/g

L=hv*t                t, hl og hv indsættes

L=h*cosv*t=h*cosv*h*sinv/g=h²/g cosv*sinv=h²/g *sin2v

sin2v er størst og h er mindst når sin2v=1 ⇒ 2v=90º

L=h²/g*1

h=√L*g


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opstil formlerne for det skrå kast og minimer dem i forbindelse med hastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af ansy (Slettet)

Når man skal kaste noget så langt som muligt, med så lidt energi som muligt, emnet man kaster altid skydes / sendes afsted i en vinkel af 45o. Formlen for et skråt kast kan du finde her: e-formel.dk her er den delt op i de forskellige komposanter som du skal bruge. Håber dette kan give en bedre forståelse :-)


Skriv et svar til: skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.