Matematik

Funktioner

08. september 2009 af annn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Sidder og laver matematik, men er rendt ind i et problem.

g(x)=x^2+6x+7

hvad er inverse funktionen (g^-1)

Og

F(x)=3x+6 og h(x)=x/3

hvad er (h°f)^-1

Har prøvet mig frem og tilbage men det lykkedes ikke.

Håber i kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

x2+ 6x + (7-y) = 0

g-1(y) = x = (-6 ± √(36-4*1*(7-y))/(2)

g-1(y) = -3 ± √(2+y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af mathon

...som ikke er en funktion
da "g-1(y)" ikke er entydig
 


Svar #3
08. september 2009 af annn (Slettet)

Mange tak.

Hvad siger du til spørgsmål nummer 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

F(x)=3x+6 og h(x)=x/3

hvad er (h°f)^-1

y = (hºf)(x) = f(x)/3 = x + 2       <=>     x = y-2      så (hºf)-1(y) = y - 2


Svar #5
09. september 2009 af annn (Slettet)

Tak skal i have (:


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.