Matematik
eks funktion
23. december 2004 af
sojourn (Slettet)
Hey people.
en eksponentielt aftagende funktion g har halveringskonstanten 7,2 og funktionsværdien i 1 er 4,5 .
bestem et regneudtryk for funktionen g?
Ok, først finder jeg a right?
Tror jeg fik 0.908
Hvordan finder jeg b?
tak,
en eksponentielt aftagende funktion g har halveringskonstanten 7,2 og funktionsværdien i 1 er 4,5 .
bestem et regneudtryk for funktionen g?
Ok, først finder jeg a right?
Tror jeg fik 0.908
Hvordan finder jeg b?
tak,
Svar #1
23. december 2004 af Katty (Slettet)
Isoler b i:
f(x) = b*a^x
Du har (1,4½)
dvs.
b = 4,5/0,908^1
f(x) = b*a^x
Du har (1,4½)
dvs.
b = 4,5/0,908^1
Svar #2
23. december 2004 af sojourn (Slettet)
Thanks, forstået.
Lige en anden ting..
hvordan løser jeg denne ligning?
4*2^x = 3*5^x
Lige en anden ting..
hvordan løser jeg denne ligning?
4*2^x = 3*5^x
Svar #3
23. december 2004 af frodo (Slettet)
tag ln eller log på begge sider:
ln4 + xln2=ln3+xln5 <=>
xln5-xln2=ln4-ln3 <=>
x(ln(5/2))=ln(4/3) <=>
x= ln(4/3)/ln(5/2) ~ 0,314
ln4 + xln2=ln3+xln5 <=>
xln5-xln2=ln4-ln3 <=>
x(ln(5/2))=ln(4/3) <=>
x= ln(4/3)/ln(5/2) ~ 0,314
Skriv et svar til: eks funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
