Matematik

Hjælp til nul reglen

10. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Jeg forstå ikke nul reglen som siger :hvis a*b= 0 så er enten a =0 eller b = 0

Hvis vi nu har faktoriseringen af en andengradsligning
F(x) = 1(x-6)(x+5)

Så er x = 6 eller x =-5 men hvad har det med nul reglen at gøre? Der er ikke noget der bliver til nul?
Jeg håber der en der kan skære det ud i pap for mig!

Mvh
Christian
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af kieslich (Slettet)

x-6 = 0 eller x+5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af dwm (Slettet)

F(6)=1(6-6)(6+5)=1(0)(11)=0

F(-5)=1(-5-6)(-5+5)=1(-11)(0)=0

Så hele din andengradsligning giver netop 0 hvis du indsætter en af de to x værdier.


Svar #3
10. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Ahhh nu forstår jeg det, #2

F(6)=1(6-6)(6+5)=1(0)(11)=0

F(-5)=1(-5-6)(-5+5)=1(-11)(0)=0

Så hele din andengradsligning giver netop 0 hvis du indsætter en af de to x værdier.

Ahh nu frostår jeg det! virkelig god beskrivelse! så er mit spørgsmål bare "a" som = 1: Har "a" noget med stykket at gøre ?  Hvis f.eks. der stod F(x) = 2/1(x-6)(x+5) er "a" som er 1/2 har det ingen effekt på nul reglen?


Skriv et svar til: Hjælp til nul reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.