Matematik

Parabel m. given dobbeltrod

10. september 2009 af Lehmann15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved forskriften f(x) = 3x^2 + bx + c
Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden 2.

Ja, der er vel ikke mere at sige. Jeg har forsøgt at løse den her 10 gange nu, men får hver gang noget andet en facit :)
Jeg startede med at indsætte x = 2, og derefter isolere c.

Jeg indsatte c i forskriften f(x) = 3*2^2 + b2 + c og isolerede b, men dette bliver noget i stil med 3*2^2 + b*2 - 2*(b + 6)=0 ... og det er ikke så svært at se at den venstre side af lighedstegnet går op og altså også bliver 0. What the heck?
Er det mig der har lavet en fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2009 af peter lind

Hvis 2 er rod kan f(x) skrives som f(x) = a(x-2)2


Svar #2
11. september 2009 af Lehmann15 (Slettet)

Ahh, genialt. Og så finde b og c ved at ophæve parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af peter lind

Ja eller mere korrekt sagt ved at udføre kvadreringen


Skriv et svar til: Parabel m. given dobbeltrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.