Matematik

vektorer

11. september 2009 af tutsinuts (Slettet)

I et koordinatsystem er der givet 3 punkter L(1,3), M(-3,5) og N(1,3).
Jeg skal undersøge om trekanten er ret...

For at trekanten er retvinklet må prikproduktet for to af vektorerne være 0.
Jeg ved dog at det er vektor ML og vektor MN (da det står i facit)

Men når jeg prikker dem sammen giver det ikke 0...
vektor ML prikket med vektor MN= (-2,2) prik (-2,-8)=(-2*-2)+(2*-8) og det giver jo ikke 0!

Er der nogle som kan hjælpe med at få resultatet til 0?
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

Taste fejl L(1,3) og N(1,3) ???


Svar #2
11. september 2009 af tutsinuts (Slettet)

ja det er L(1,3), M(-3,5) og N(1,13)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

ML = ( 1-(-3), 3-5 ) = ( 4, -2 )   MN = ( 1-(-3), 13-5 ) = ( 4, 8 )      ML·MN = 0


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.