Matematik

Matematik hjælp for 7.A

11. september 2009 af frederk1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

goddag, der er en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af håber i vil kigge på den;

Jensen havede et pænt blomsterbed i sin have. 1/5 af blomsterne var roser,  1/4 var tulipaner, og så var der 4 nelliker og 7 liljer. Hvor mange blomster var der i Jensens bed?

Håber at i kan forstå den, og tak på forhånd..


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. september 2009 af ibibib (Slettet)

1/5 + 1/4 = 4/20 + 5/20 = 9/20.

Hvilken brøkdel udgjorde de 4 nelliker og 7 liljer derfor?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

forstår ikke det sidste du skrev?
 

4 Nelliker=x   7 liljer=y

Siger man ikke 1/5+1/4 = 4/20+ 5/20 = 9/20 +x+y = 20 ??? Det ville jeg da gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

det er også korrekt at gøre det på din måde, men det han højst sandsynligt mener er 20/20-9/20=11/20  

så de 4 nelliker og 7 liljer udgør tilsammen 11/20               11/20:11=1/20     en nellike eller lilje svarer derfor til 1/20


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2009 af exatb

1/4x + 1/5x + 4 + 7 = x

x = 20


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

1/5 + 1/4 = 4/20 + 5/20 = 9/20, derfor 9/20 af blomsterne er roser eller tulipaner. 1-9/20=20/20-9/20=11/20, og derfor 11/20 af blomsterne er hverken roser eller tulipaner, og derfor 11/20 af blomsterne er nelliker eller liljer (Lad os antage, at der er kun roser, tulipaner, nelliker og liljer, fordi hvis ikke, man kan ikke løse opgave.)

Lad os døbe blomsterne, hvis er nelliker eller liljer "NEL". Nelliker og liljer sammen 4+7 = 11 blomster, der er 11 NEL.

Hvis der er x blomsterne, og 11/20 af blomsterne er NEL, der er 11/20 * x NEL.

Vi ved, at der er 11 NEL, og derfor 11/20 * x = 11.

Hvis vi multiplicere ligning med 20/11, vi får


x = 11*20/11 = 20.

Derfor, der er 20 blomsterne.

bemærkning: Jeg laver lektiehjaelp / privat undervisning i matematik for 120kr/time (one on one), 140kr/time (70kr hver) for gruppe af 2, 150kr/time (50kr hver) for gruppe af 3. Jeg er diplommatematiker og har undervist i mange ar. Min dansk er ikke perfekt, jeg haber du kan tale engelsk. Jeg bor på Nørrebro, København. tel 269 16 249, email: tkloecker at googlemail punktum com.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2009 af mathheadinclouds (Slettet)

1/4x + 1/5x + 4 + 7 = x

x = 20

ja, det er bedre end mine måde at gøre det, neard
 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2009 af sejemig923 (Slettet)

#4 neard

okay, tak kan man så få nogen mellem regninger. Kan ikke udregne ligninger når der er mere end 1 ubekendt (;!


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. september 2009 af exatb

Det gode ved  løsningen er jo også at der kun er een ubekendt, nemlig x som er det samlede antal blomster.

(1/4)x + (1/5)x + 4 + 7 = x

x -(1/4)x - (1/5)x = 4 + 7

x erne skal have fællesnævner før der kan trækkes fra; 20 er det nærmeste fælles tal

(20/20)x - (5/20)x - (4/20)x = 11

((20 - 5 - 4)/20)x = 11

(11/20)x = 11

11x = 20 * 11

x = (20 * 11)/11

x = 20


Skriv et svar til: Matematik hjælp for 7.A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.