Matematik

Beregn længden af ?

12. september 2009 af MissMatzy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey

Jeg har et små problem, da jeg ikke helt ved hvordan man udregner følgende :

A= (4,-2)

B= (-6,5)

C= (0,9)

D= (-3,-1)

Beregn længden af:

a AB     b BC   c CD

?

Er det meningen at man ikke laver et koordinatsystem, og bare regner det uden, ? Hvis, hvordan såé ?

På forhånd taX d;


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Det vill være en god ide først at tegne et koordinatsystem og derefter forbind punkterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af Weqea (Slettet)

Se på det som vektorer. Så skulle det gerne være meget simpelt. (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

A= (4,-2)

B= (-6,5)

C= (0,9)

D= (-3,-1)

Beregn længden af:

a AB                b BC                 c CD
 

AB     102+72        =  AB2

BC     62+42            = BC2

CD     32+102          = CD2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

Generel formel:  A(x1,y1) og B(x2,y2)  så bruges afstandsformlen: afstanden mellem A og B = |AB| = √( ( x2-x1)2 + (y2-y1)2 ).

A(4,-2) B(-6,5)  |AB| = √ (( -6-4)2 + (5-(-2))2 ) = √( 102 + 72 ) = √ 149 


Skriv et svar til: Beregn længden af ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.