Matematik

Bestem tangentens røringspunkt

13. september 2009 af cj1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har et spørgsmål der lyder som følger:

Linjen bestemt ved y=49x-67 er tangent til grafen for f(x) = x4 +x3 + x2 + x + 1.

Bestem tangentens røringspunkt med grafen for f.

Er der nogle der kan komme med et hint til hvordan jeg skal løse denne, da det er meget længe siden jeg har haft matematik (kom helst ikke med svaret).

Jeg tænker at jeg skal differentiere f(x) og måske sætte lig 0. Så får jeg x-værdien -0,6058... Men herefter er jeg gået lidt i stå.

Håber der er en som kan hjælpe :)

Mvh Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af mathon

f '(x) = 49


Svar #2
13. september 2009 af cj1988 (Slettet)

det forstår jeg ikke helt?!


Svar #3
14. september 2009 af cj1988 (Slettet)

Kan du forklare lidt nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2009 af mathon

f '(x) = 4x3 + 3x2 + 2x + 1

4xo3 + 3xo2 + 2xo + 1 = 49

4xo3 + 3xo2 + 2xo - 48 = 0

xo = 2


Svar #5
14. september 2009 af cj1988 (Slettet)

Kan du forklare hvad du gør? jeg er helt lost..


Skriv et svar til: Bestem tangentens røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.