Matematik

bestemme kordinatsæt

13. september 2009 af teamwork (Slettet)

bestem kordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x)=x^3-x+1, hvori tangenten er parallel med linjen y=2x+5

hvordan gør jeg det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af peter lind

Find f'(x). For at tangenten kal være paralel med den givne linie skal hældningskoefficienterne være ens altså f'(x) = 2


Svar #2
13. september 2009 af teamwork (Slettet)

er der en bestemt måde at finde punkterne på


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af peter lind

Ja, som det fremgår af #1, Løs ligningen f'(x)=2


Svar #4
13. september 2009 af teamwork (Slettet)

det har nu siddet og prøvet men jeg kan ikke finde ud af det.  Det eneste jeg har lært er at finde en ligning til tangent når jeg har nogle punkter. Men  har ikke prøvet at finde nogle punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 - 1

f '(xo) = 3xo2 - 1 = 2

3xo2 = 3

xo2 = 1
xo = ±1


Svar #6
13. september 2009 af teamwork (Slettet)

kan jeg så også regne mig frem til y  i kordinatsættet


Svar #7
13. september 2009 af teamwork (Slettet)

y må vel være 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2009 af mathon

punkterne er
(-1,f(-1)) = ( -1,1)
(1,f(1)) = (1,1)


Skriv et svar til: bestemme kordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.