Matematik

Ligninger

13. september 2009 af annenes (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det her rigtigt regnet ud?

x-5 - 4x-4 = 264 -3 (-4x+1)
x-5-4x-4 +4x = 264 - 3 (-4x+1) +4x
x-5-4 = 264 - 3 +1
x-5-4+4 = 264 -3 +1 +4
x-4 = 266
x-4+4 = 266-4
x = 262

Hvordan vil i regne den her ud?

-4(x+3) -2 (3x+3) = 112 -4 (-2x - 5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

Der er en grund til, at der er sat parenteser. Du bliver nødt til at gange faktoren ind, før du kan regne videre:

x-5-4x-4=264 -3(-4x+1)

-3x-9=264+12x-3

Nu kan du begynde at lægge til og trække fra på begge sider af lighedstegnet.

Det samme gælder i den anden opgave. Først ganger du ind i parenteserne (med det i mente, at to af parenteserne er minus-parenteser!) og så regner du videre.


Svar #2
13. september 2009 af annenes (Slettet)

x-5-4x-4=264 -3(-4x+1)

-3x-9=264+12x-3

-3x-9+3x=264+12x-3+3x

9=264+15x-3

9+3=264+15-3+3

12=264+15

Hvad vil du så gøre nu?? Synes jeg sidder lidt fast og er meget itvivl om det er gjort rigtigt og jeg har jo ingen X mere??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

x-5-4x-4=264 -3(-4x+1)

-3x-9=264+12x-3

-3x-9+3x=264+12x-3+3x

----------------------------------- indtil videre er det rigtigt nok, men så laver du fejl.

-9=264+15x-3 (du glemmer fortegn foran 9)

-9+3=264+15x-3+3 (her har du bare smidt x væk?)

-6=264+15x

fortsæt selv.


Svar #4
13. september 2009 af annenes (Slettet)

x-5-4x-4=264 -3(-4x+1)

-3x-9=264+12x-3

-3x-9+3x=264+12x-3+3x

-9=264+15x-3

-9+3=264+15x-3+3

-6=264+15x

hvordan vil du fortsætte den her?

Er virkeligt gået i stå..


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af Exupery (Slettet)

-6=264+15x

-6-264=264+15x-264

-270=15x

-270/15=x

x=-18


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.