Matematik

diff... voksende funktion??

14. september 2009 af Yow! (Slettet)

gør rede for funktionen      f(x) = x3 + 3x          er voksende....

funktionen har differentialkvotienten

f'(x0) = 3x02 + 3

i facitlisten står der:

den afledede er positiv for alle x....derfor er f(x) voksende....

men hvis man f.eks. indsætter -2 på x0's plads så bliver f(x) ikke positiv men negativ....hvilket er i stird med facitlisten????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvorfor bliver den negativ ved x0 = -2?


Svar #2
14. september 2009 af Yow! (Slettet)

hvad mener du???

-2 opløftet i 2. giver -4

-4 gange med 3 giver -12

-12 plus 3 giver -9


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv du lige at sige (-2)^2 igen.

(-2)^2 = -2 * (-2) = ...


Svar #4
14. september 2009 af Yow! (Slettet)

tak =D


Skriv et svar til: diff... voksende funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.