Matematik

Værdir for hvilke f er voksende

15. september 2009 af stradel (Slettet)

f(x) = 2x3 + b*x2 + 4x - 3 hvor b er et tal

Jeg skal bestemme de værdier af b, for hvilke f er voksende.
Her har jeg differentieret (6x2 + 2bx + 4), men ved ikke hvordan jeg skal komme videre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Yow! (Slettet)

sæt den afledede funkiton lig 0 og find x-værdierne.....

og lav en fortegnsanalyse....


Svar #2
15. september 2009 af stradel (Slettet)

Jeg skal løse den uden hjælpemidler , så bør jeg kunne finde dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af mathon

6x2 + 2bx + 4 > 0

da a = 6 er positiv
skal
d = b2 - 4ac<0                  da f(x) skal være voksende for ∀x

hvoraf

(2b)2 - 4·6·4 < 0                hvoraf b-intervallet findes


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af Yow! (Slettet)

mathon hvad betyder

????


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af mathon

∀= al-kvantorer
∀x = "for alle x"


Skriv et svar til: Værdir for hvilke f er voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.