Matematik

To uligheder m. to ubekendte

15. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

Hej jeg har følgende to uligheder som jeg ikke selv kan finde ud af at løse, så håber der er en der kan:

log(60)=k+a*25 og
 

log(331)= k+a*40
 

På forhånd 1000 tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af mathon

de kaldes to ligninger med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hahahah :-D


Svar #3
15. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

Jamen tak for hjælpen da!


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af mathon

I:   40a + k = log(331)
II:   25a + k = log(60)    II subtraheres fra I

       15a = log(331) - log(60) = log(331/60)

        a  =  (1/15)·log(331/60) ≈ 0,049445       som indsat i II giver

        25·(1/15)·log(331/60) + k = log(60)
    
        (5/3)·log(331/60) + k = log(60

        k = log(60) - (5/3)·log(331/60) ≈ 0,542023
           


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Undskyld min flabethed, men kunne ikke høre hvad der var galt, bare at det ikke var rigtigt :-D.
Ikke så pigesur - nu hjalp ham mathon dig jo, ikke sandt amigo?

Karam


Svar #6
15. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

Jo sandt nok :)


Skriv et svar til: To uligheder m. to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.