Matematik

Ligning

15. september 2009 af Anguses (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med ligningen. 1 (brøk streg) x2 = 25


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af ttbonen (Slettet)

står der x2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af NejTilSvampe

 brøk streg skriver du bare /  en brøkstreg er det samme som at dele (eller som i børn kan lide at kalde det "dividere") ;)

x2 betyder det x2 eller 2x?

1/x2=25

1=25x2

1/25 = x2

√(1/25) = x


Svar #3
15. september 2009 af Anguses (Slettet)

der står x i anden. men forstår ikke hvordan jeg skal regne selve opgaven, så jeg får resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af NejTilSvampe

 det har jeg lige gjort i #2

du skal finde x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af ttbonen (Slettet)

1/x2=25

1=25x2         ganger med x2 på hver side

1/25 = x2       dividerer med 25 på hver side

√(1/25) = √(x2)        tager kvadratroden på hver side

1/5=x


Svar #6
15. september 2009 af Anguses (Slettet)

er x så = 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af NejTilSvampe

 #6 - nej x = 1/5    om han skriver x=1/5 eller 1/5=x  er fuldstændig ligegyldigt.


Svar #8
15. september 2009 af Anguses (Slettet)

hvordan vil du lave udregningen for opgaven?


Svar #9
15. september 2009 af Anguses (Slettet)

4(2x + 7y)-5(-2y+4x)+3(-3x-5y)

(8x + 28y)+(10y-20x)+(-9x-15y)

8x + 28y+10y-20x-9x-15y

8x + 38y-20x-9x-15y

8x + 23y-20x-9x

8x + 23y-29x

23y-21x

ved du om svaret er sandt?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.