Fysik

Kræfter svær

16. september 2009 af jasm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne opgave?

Jeg skal bestemme trækket i wire AB lige før pælen (punkt A) slipper jorden.

F1= 850N, liniestykke DE danne en vinkel på 10º med vandret og liniestykke CB 10º med lodret

Jeg er helt lost
 

Vedhæftet fil: ny tegning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af kieslich (Slettet)

Der er fire kræfter F1, Fc, Fd og Fa. vi må gå ud fra at der ikke er nogen bevægelse, så Fres = 0N. Vi kan se på kræfterne horisontalt og vertikalt. Det giver ligningerne:  Fd*cos(10) = Fc*sin(10)  og Fd*sin(10) + Fc*cos(10) = 810 + Fa.

Endvidere hænger stangen stille. så dens moment må være 0, dvs at kræfterne i begge ender, vinkelret på stangen, må være lige store. ellers ville stangen dreje.  Fd*sin(10) = Fc*cos(10) - Fa. 

Tre ligninger med tre ukendte. Lad TIA løse det.


Skriv et svar til: Kræfter svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.