Biologi

jordens respiration

16. september 2009 af Melleh (Slettet) - Niveau: A-niveau


 

hej jeg har fåer en biologi/kemi rapport for som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig?
selve rapporten handler om jordens respiration nogle der har lavet dette forsøg?

ellers er der nogle der kan gjælpe mig med disse beregninger?

1. beregning af hcl-forbrug dvs. konrolresulatet
2. beregning af antal mg produceret co2 pr. m^2 pr. time, idet 1 mL forbrut (0,1M) HCL svare til ca. 2,2 mg CO2
3. beregning af antal mL produceret CO2 pr. m^2 pr. time, idet det /lidt ferenklet) kan antages at 1mL forbrugt HCL (0,1M) svarer til 1,13 Ml CO2 under givne betingelser.
4. beregning af den omsatte energimængde pr. m^2 pr. time, idet 1 mL CO2 svare til ca. 20,5 J

mine resultater:
type vegetation: jord
tidsrum: 11:30 - 14:23
forsøgstid (min) : 2t 53 min = 173 min
temp. : 18 grader
mL HCL ved kontrol (gange 2) : 3,81 x 2 = 7,62
mL hcl ved forsøg (gange 2) : 3,10 x 2 = 6,2
antal mL HCL forbrugt 1,42 ml HCL
respirometrets grundareal m^2 : pi x 5^2 = 78,5398 cm^2 / 1000 = 0,00785398
 


Skriv et svar til: jordens respiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.