Matematik

Hjælp til lille andengrads ligning

16. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Hej,

-5x^2 =0

kan denne ligning løses? jeg mener bare ikk man må dividere med 0, og så kan man jo ikke dividere -5 med 0.  Er der ikke en regel der siger det?

Mvh

Christan


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Isomorphician

-5*x2 = 0 <=>

x2 = 0/(-5) = 0 <=>

x = 0


Svar #2
16. september 2009 af christian0710 (Slettet)

oki så man må godt dividere et tal med 0 :)

Andet spørgsmål:

når vi har denne (2x-4)^2  = 0 så bliver det til en andengradsligning 4x^2 -16x + 16 for at løse den, skal man så tage og finde diskriminanten d og derefter løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af Isomorphician

oki så man må godt dividere et tal med 0

...nej, men du må godt dividere 0 med et tal.

-----

Det kunne du godt. Alternativt kunne du bruge nulreglen.


Svar #4
16. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Hvordan er det man bruger nul erglen?

skal man så ikke faktorisere?

4(x-4+4) = 0? 


Svar #5
16. september 2009 af christian0710 (Slettet)

og tak for svaret, det giver mening med at man godt må divider 0 med et tal :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2009 af Isomorphician

(2x - 4)^2 = 0 <=>

(2x - 4)(2x - 4) = 0 <=>

Nulreglen siger at hvis a*b = 0, så er enten a eller b lig 0, og dermed må det være nok at se på om den ene af parenteserne er lig 0:

2x - 4 = 0 <=>

2x = 4

x = 2

......

Nulreglen er faktisk slet ikke nødvendig i denne ligning:

(2x - 4)2 = 0 <=>

2x - 4  = √0 = 0 <=>

2x = 4 <=>

x = 2


Svar #7
16. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Det er da utroligt hvordan du kan :) Hvordan lærer jeg alle de regneregler? synes ikke jeg kan finde dem alle i mit mat B hæfte.

Angående nul reglen: bår du siger a*b er der så tale om de to paranteser, eller de to led i én parentes?Jeg har ikek helt forstået hvordan nulreglen viser hvordan a eller b = 0?


Skriv et svar til: Hjælp til lille andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.