Matematik

Kanal, udregning af vinkel.

17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Siger på forhånd at opgave er uploaded :)...

Mit problem er at jeg ikke kan se hvad jeg skal gøre efter at have differantieret den ligning som jeg har opstillet.

α= den vikel der er ved trekanten som kan tegnes nøjagtigt i vinkel Z.

A(α)=h*b+120*h=15cos(α)*15sin(α)+120*15cos(α)=>
225*cos(α)*sin(α)+1800*cos(α)

Så går jeg ind i kædereglen.

A'(α)=225(-sin(α))*sin(α)+225cos(α)*cos(α)+1800*(-sin(α))=>
-225*(sin(α))2+225*(cos(α))2 -1800*sin(α)

herefter skulle jeg mene at jeg opstiller et andet udtryk, er bare ikk helt sikker på om det er rigtigt det jeg laver, og det uderstreget skulle svare til det understreget ovenfor.

cos2(α)+sin2(α)=1 => cos2(α)=1-sin2(α)

Nogen som kan hjælpe mig ud af det her rod? =)...
tak på forhånd =)

Vedhæftet fil: Kanal.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja den ser noget rodet ud, men jeg vil anbefale dig at tage en skovl og grave løs


Svar #2
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Mon dog...


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:kanalvinkel.doc

Svar #4
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Ja det er en 3. mulighed af det som jeg nu ved :)... Men ellers mange tak for hjælpe, ved slet ikk hvorn jeg kan gøre gengæld :O...


Svar #5
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

hmmm men det er som om at der mangler noget  i udregningen.

A(z)=1/2*(15sin(z))*(240-30*cos(z))

A(z)=225sin(z)(8-cos(z))

Kan ikk helt se hvorn du er kommet fra det ene til det andet :O


Skriv et svar til: Kanal, udregning af vinkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.