Matematik

Eksponentielt voksende funktion

17. september 2009 af Tinekris (Slettet)

Opg. 4
Om den eksponentielt voksende funktion f(x) = 5708 * e^kx oplyses, at fordoblingskonstanten er 15,3.

a) Tallet k beregnes:

b) Beregn f’(4):
 

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2009 af mathon

hvordan beregner du fordoblingskonstanten?

y = yo·ek·Δx

2yo = yo·ek·X2

2 = ek·X2  ................


Svar #2
17. september 2009 af Tinekris (Slettet)

Fordoblingtiden:

T = log2/log a


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

ja
når funktionen er på formen f(x) = b·ax
men
hvordan når den er på formen f(x) = b·ekx ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

a = ek


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2009 af mathon

X2 = log(2)/log(a) = ln(2)/ln(a) = ln(2)/ln(ek) = ln(2)/(k·ln(e)) = ln(2)/k

hvoraf

k = ln(2)/X2 = ln(2)/15,3


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.