Matematik

Bestem monotoniforhold

17. september 2009 af L4U (Slettet)

Hej alle.

I en matematikaflevering har jeg en opgave som lyder sådan:

om en funktion f oplyses at dens differentialkvotient er givet ved

                        f ' (x) = x^4 - x^3 - 3x^2 + 5x - 2

Bestem monotoniforholdene for f, dvs hvornår grafen for f er hhv. voksende og aftagende.

Vil nogen please hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af peter lind

Grafen for f er voksende for f'(x) > 0 og aftagende for f'(x) < 0. Lav en graf for f'(x) og aflæs det derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af Booklover (Slettet)

Hvis du kan afbillede din funktion, vil du kunne se hvornår grafen vokser og aftager. Når jeg propper funktionen ind på min lommeregner og kigger på grafen, ser det ud til, at graften er aftagende fra -2 til -1,25 og derefter stiger den fra -1,25 til 1,50 ... nu er det så på min lommeregner, så er ikke helt sikker på om det er rigtig aflæst ... men tror det er noget i den dur ;p


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

xo4 - xo3 - 3xo2 + 5xo - 2 = 0

xo1 = -2,80015  og  x02 = 0,519224


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

monotoniforhold:
for x<-2,80015 er f '(x)???0, hvorfor f(x) er monotont ???????
for -2,80015<x<0,519224 er f '(x)???0, hvorfor f(x) er monotont ???????
for x>0,519224 er f '(x)???0, hvorfor f(x) er monotont ???????
 


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.