Matematik

Bestem. (differentialregning)

17. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Hvad menes der, når der står:

Bestem du/dt, når u=(5t-3)4


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af peter lind

Det betyder, at du skal differentiere funktionen u(t)


Svar #2
17. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af mathon

indvendig funktion
v(t) = 5t-3

u = v4

og differentier som sammensat funktion med hensyn til t

................

(f(g(x)))' =  f '(g(x)·g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af peter lind

Kan du ikke præcisere nærmere.


Svar #5
17. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Hov, Mathon. Jeg har ikke lært de regneregler. DEt er fordi, de her opgaver skal løses med et cas-værktøj, så jeg er i tvivl om, hvad der menes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2009 af mathon

d((5t-3)^4,t)


Svar #7
17. september 2009 af snuller-puller (Slettet)

Hvis jeg indsætter det i mathcad:

d
dx ((5t-3)^4,t)

Vil jeg så få løsningen ?


Skriv et svar til: Bestem. (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.