Matematik

Cylinder...

19. september 2009 af SørenV (Slettet)

En oliebeholder er lavet som en cylinder med en halvkugle i hver ende, hvor cylinderens længde er 2 m. Oliebeholderen skal kunne indeholde 2500 l. Hvor stor skal dens radious være?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

(4/3)π·r3 + 2·π·r2 = 2,5


Svar #2
19. september 2009 af SørenV (Slettet)

hvordan er det lige du isolerer r i ligningen så? synes ikke at jeg kan få det gjort korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af mathon

alle længdemål er i meter

(4/3)π·r3 + 2·π·r2 - 2,5 = 0

solve((4/3)π*r^3 + 2π·r^2 - 2,5=0,r)|r>0


Svar #4
19. september 2009 af SørenV (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: Cylinder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.