Matematik

Matematik.. Please hjælp

19. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

Den 1/7 1983 havde Lone et beløb på 6365 kr. stående på en bankkonto. Banken giver 15% p.a. i rente?

Beregn, hvad hun skal have i årsrente? Skal jeg så ikke bare sige = 6365x15 divideret med 100 = 954,75 kr.

Lone ønsker at kunne hæve 8000 kr. den 1/7 1984

Hvor stort et beløb vil der mangle på bankkontoen? Skal jeg ikke sige 6365+954,75= 7319,75 kr. = 8000-7319,75= 680,25 kr.

Hun beslutter allerede den 1/7 1983 at indsætte det mindst mulige antal hele kroner (x kr.), således at de x kr. sammen med renterne kan give det manglende beløb (a kr.) Størrelsen af beløbet x kan beregnes ved hjælp af denne formel:

x+0,15gange x =a

bestem det indsatte beløb a kr.

Hvordan laver man den det kunne jeg ikke helt finde ud af?

Men ser de to første ellers rigtige ud tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

x + 0.15*x = a   <=>  x*(1 + 0.15) = a   har sat x udenfor en parentes på venstre side

<=>   x*1.15 = a    <=>   x =  a / 1.15          divideret med 1.15 på begge sider.


Skriv et svar til: Matematik.. Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.