Matematik

Finde eksakte værdi

19. september 2009 af Alkymisten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan jeg gøre mere ved denne fætter hér?: http://peecee.dk/upload/view/190682/full  jeg skal finde den eksakte værdi, så ingen kommatal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af Daniel TA (Slettet)

Har du prøvet fælles brøkstreg?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Kan du ikke bare bruge det jeg lavede til dig i :

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=730049


Svar #3
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

#2

Jo, men noget af det er for kompliceret, så jeg skriver kun til det punkt hvor det giver mening, resten dropper jeg.

Tak for hjælpen begge to :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Vis hvor langt er du kommet, så skal jeg nok forklare de sidste led


Svar #5
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

#4

Så snart du bruger √ står jeg af :-S er det fordi kvdrd ophæver ln, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg prøver lige at gå en anden vej: Vi var her:

1/2*ln(e2 + 1) - 1  = 1/2*ln(e2 + 1) - 1/2*ln(e2)          da ln(e2) = 2

= 1/2*(  ln(e2 + 1) - ln(e2) )  =  1/2* ( ln( (e2 + 1)/e2 ) )     sat 1/2 udenfor parentes og da   ln(a) - ln(b)  =  ln(a/b)

= 1/2* ln( 1 + e-2)         har bare divideret e2 op i leddene i tælleren


Svar #7
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

så gav det sgu mening! Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Finde eksakte værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.