Matematik

Integralregning med 2 ubekendte.

20. september 2009 af lilleminimus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bøvler lidt med denne opgave, da jeg ikke kan få det til at gå op. Håber nogle kan hjælpe.

Formen for en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen:

f(x) =  x^0,2+a , hvor x tilhøre intervallet 0;1 og a er positiv.

- Bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4. 

Ville være rigtig dejlig hvis nogle kunne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder formlen for omdrejningslegemer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af Blueoil (Slettet)

Hvis a ikke indgår i det led x er opløftet i..

Så integreres f(x) til

F(x)=0,833x1,2+ax

hvilket giver 0 når x = 0  (nedre)

Derfor skal x bare være 1.   (øvre)

Det første led giver 0,833

Træk dette fra 4 og divider med 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke korrekt løsning. Du skal finde volumenet af omdrejningslegemet som funktion af a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af mathon

f(x) = y = x0,2+a

Vom x = π·01y2dx


Skriv et svar til: Integralregning med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.